Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ingen bild

Margaretha Nydahl

Redaktör

Margaretha Nydahl, associerad professor emeritus vid Institutionen för kostveten-skap, Uppsala universitet. Som universitetslektor undervisade hon främst inom områdena dietetik, livsmedelsvetenskap, hälsokommunikation, folkhälsa och näringslära. Margaretha har en bakgrund som hushållslärare och dietist. Forskningen har fokuserat på utvärdering av kostens sammansättning och kostrådgivningens betydelse vid ickesmittsamma sjukdomar. Hon disputerade vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap - avdelningen för klinisk nutrition, Uppsala universitet. Avhandlingen inkluderar interventionsstudier med fokus mot hur fettsammansättning i maten påverkar blodfettsammansättning och blodfettsnivåer hos såväl friska som personer med hyperlipidemi. Margaretha var postdok vid universitetet i Reading där en interventionsstudie bland studenter också innebar nära samarbete med livsmedelsproducenter. Under senare år har forskningen inriktats mot hälsokommunikation bland hemmaboende äldre. Som en utveckling av ett EU-projekt utarbetade Margaretha en hälsofrämjande aktivitet: Matskola för äldre.

Margaretha Nydahl, associerad professor emeritus vid Institutionen för kostveten-skap, Uppsala universitet. Som universitetslektor undervisade hon främst inom områdena dietetik, livsmedelsvetenskap, hälsokommunikation, folkhälsa och näringslära. Margaretha har en bakgrund som hushållslärare och dietist. Forskningen har fokuserat på utvärdering av kostens sammansättning och kostrådgivningens betydelse vid ickesmittsamma sjukdomar. Hon disputerade vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap - avdelningen för klinisk nutrition, Uppsala universitet. Avhandlingen inkluderar interventionsstudier med fokus mot hur fettsammansättning i maten påverkar blodfettsammansättning och blodfettsnivåer hos såväl friska som personer med hyperlipidemi. Margaretha var postdok vid universitetet i Reading där en interventionsstudie bland studenter också innebar nära samarbete med livsmedelsproducenter. Under senare år har forskningen inriktats mot hälsokommunikation bland hemmaboende äldre. Som en utveckling av ett EU-projekt utarbetade Margaretha en hälsofrämjande aktivitet: Matskola för äldre.