Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ingen bild

Ingela Marklinder

Redaktör

Sakgranskare

Ingela Marklinder, professor och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Ingela licentierade i Teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. Därefter disputerade hon på ett avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela åkte sedan till Japan i egenskap av inbjuden gästföreläsare, visiting professor, till Kobe Gakuin University i Kobe för att under en termin undervisa om cerealier och bakning med surdeg. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.

Ingela Marklinder, professor och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Ingela licentierade i Teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. Därefter disputerade hon på ett avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela åkte sedan till Japan i egenskap av inbjuden gästföreläsare, visiting professor, till Kobe Gakuin University i Kobe för att under en termin undervisa om cerealier och bakning med surdeg. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.