Ylva Mattsson Sydner
Kapitelförfattare
Ylva Mattsson Sydner är professor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet. Hennes forskning har främst ägnats åt mat och ätandets sociala reglering inom välfärdens måltidsverksamheter, särskilt skola, vård och omsorg, ofta med fokus på äldre och äldreomsorgens måltider. Vidare har hon, förutom en lång erfarenhet av undervisning och forskning inom området, en mer praktiskt inriktad erfarenhet genom olika yrkesroller i storkök samt som undersköterska.
Ylva Mattsson Sydner är professor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet. Hennes forskning har främst ägnats åt mat och ätandets sociala reglering inom välfärdens måltidsverksamheter, särskilt skola, vård och omsorg, ofta med fokus på äldre och äldreomsorgens måltider. Vidare har hon, förutom en lång erfarenhet av undervisning och forskning inom området, en mer praktiskt inriktad erfarenhet genom olika yrkesroller i storkök samt som undersköterska.