Jenny Schelin
Kapitelförfattare
Sakgranskare
Jenny Schelin, universitetslektor och docent i livsmedelsmikrobiologi på avdelningen Teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet. Jenny undervisar framförallt inom grundläggande mikrobiologi, molekylär genetik, livsmedelsmikrobiologi och processhygien samt kvalitetsverktyg och produktsäkerhet som appliceras i livs- och läkemedelsindustrin. Jennys forskning fokuserar på livsmedelssäkerhet och livsmedelsburen mikrobiell virulens, med målet att förstå hur olika bakterier som kan orsaka matförgiftning överlever, tillväxer och producerar toxiner i olika livsmedel, produktionsmiljöer, förpacknings- och lagringsförhållanden.
Jenny Schelin, universitetslektor och docent i livsmedelsmikrobiologi på avdelningen Teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet. Jenny undervisar framförallt inom grundläggande mikrobiologi, molekylär genetik, livsmedelsmikrobiologi och processhygien samt kvalitetsverktyg och produktsäkerhet som appliceras i livs- och läkemedelsindustrin. Jennys forskning fokuserar på livsmedelssäkerhet och livsmedelsburen mikrobiell virulens, med målet att förstå hur olika bakterier som kan orsaka matförgiftning överlever, tillväxer och producerar toxiner i olika livsmedel, produktionsmiljöer, förpacknings- och lagringsförhållanden.