Ingegerd Sjöholm
Kapitelförfattare
Ingegerd Sjöholm, docent och f.d. universitetslektor i livsmedelsteknik vid Institutionen för processteknik och tillämpad bioteknik, vid Lunds universitet. Ingegerd har undervisat om livsmedelstekniska processer. Ingegerds forskning spänner över teorier och tillämpningar av hur vatten, värme och kyla transporteras i livsmedel vid tillagning i det enskilda hushållet och vid industriell produktion. Ingegerd har arbetat med forskning och utvecklingsprojekt inom områdena frukt, bär, grönsaker och cerealier längs hela kedjan från skörd till tillgängligheten av näringsämnena i kroppen.
Ingegerd Sjöholm, docent och f.d. universitetslektor i livsmedelsteknik vid Institutionen för processteknik och tillämpad bioteknik, vid Lunds universitet. Ingegerd har undervisat om livsmedelstekniska processer. Ingegerds forskning spänner över teorier och tillämpningar av hur vatten, värme och kyla transporteras i livsmedel vid tillagning i det enskilda hushållet och vid industriell produktion. Ingegerd har arbetat med forskning och utvecklingsprojekt inom områdena frukt, bär, grönsaker och cerealier längs hela kedjan från skörd till tillgängligheten av näringsämnena i kroppen.