På torsdag 14/11 och fredag 15/11 görs inga utleveranser, på grund av inventering. Du kan beställa som vanligt från oss, men produkterna skickas inte förrän på måndag 18/11 när leveranserna kommer igång igen.

Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Geriatrisk nutrition

Skickas följande arbetsdag

Geriatrisk nutrition

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Valt format
Bok 518 kr inkl. moms
Studora e-bok 324 kr inkl. moms

Geriatrisk nutrition ger evidensbaserade svar på många frågor som vård- och omsorgspersonal möter i vården av äldre personer med nutritionsproblem. I boken förklaras de föränderliga sidorna av åldrandet, från det friska åldrandet till de sjukdomar och funktionsnedsättningar som kan leda till olika nutritionsproblem. I denna tredje upplaga har innehållet uppdaterats och grundligt reviderats. Ett flertal nya författare med specialkompetens inom områden som berör nutrition medverkar. I boken b...

Läs mer

Geriatrisk nutrition ger evidensbaserade svar på många frågor som vård- och omsorgspersonal möter i vården av äldre personer med nutritionsproblem. I boken förklaras de föränderliga sidorna av åldrandet, från det friska åldrandet till de sjukdomar och funktionsnedsättningar som kan leda till olika nutritionsproblem. I denna tredje upplaga har innehållet uppdaterats och grundligt reviderats. Ett flertal nya författare med specialkompetens inom områden som berör nutrition medverkar. I boken beskrivs hur under­­näring, sarkopeni och skörhet bland äldre personer kan utredas, diagnostiseras och behandlas, och vilka insatser som kan sättas in när förändringar i lukt- och smaksinne, munhåla och svalg uppstår. Vidare behandlas vikten av en positiv måltids­upplevelse och ett personcentrerat förhållningssätt. Relevanta regelverk förklaras tillsammans med organisation och kvalitet samt etiska och kulturella aspekter på nutritionsomhändertagande av äldre personer. Betydelsen av samverkan mellan olika professioner med avseende på nutrition i vård- och omsorgsarbetet lyfts på ett tydligt sätt. Geriatrisk nutrition riktar sig till studenter i utbildningsprogram inom vård- och omvårdnad, arbets- och fysioterapi, logopedi, gerodonti, geriatrik samt nutrition. Den är också användbar för personer som är yrkesverksamma inom vård och omsorg av äldre.

Stäng

Boken täcker ämnesområdet på ett utmärkt sätt, texten är pedagogisk och därtill grafiskt tilltalande.

Information

Illustratör:

Lena Lyons
Jeanette Engqvist
Martine Castoriano
Lena Eliasson

ISBN:

9789144154633

Utgivningsår:

2010

Revisionsår:

2024

Artikelnummer:

33212-03

Upplaga:

Tredje

Sidantal:

239

Författare

 ;

Geriatrisk nutrition ger evidensbaserade svar på många frågor som vård- och omsorgspersonal möter i vården av äldre personer med nutritionsproblem. I boken förklaras de föränderliga sidorna av åldrandet, från det friska åldrandet till de sjukdomar och funktionsnedsättningar som kan leda till olika nutritionsproblem. I denna tredje upplaga har innehållet uppdaterats och grundligt reviderats. Ett flertal nya författare med specialkompetens inom områden som berör nutrition medverkar. I boken be...

Läs mer

Geriatrisk nutrition ger evidensbaserade svar på många frågor som vård- och omsorgspersonal möter i vården av äldre personer med nutritionsproblem. I boken förklaras de föränderliga sidorna av åldrandet, från det friska åldrandet till de sjukdomar och funktionsnedsättningar som kan leda till olika nutritionsproblem. I denna tredje upplaga har innehållet uppdaterats och grundligt reviderats. Ett flertal nya författare med specialkompetens inom områden som berör nutrition medverkar. I boken beskrivs hur undernäring, sarkopeni och skörhet bland äldre personer kan utredas, diagnostiseras och behandlas, och vilka insatser som kan sättas in när förändringar i lukt- och smaksinne, munhåla och svalg uppstår. Vidare behandlas vikten av en positiv måltidsupplevelse och ett personcentrerat förhållningssätt. Relevanta regelverk förklaras tillsammans med organisation och kvalitet samt etiska och kulturella aspekter på nutritionsomhändertagande av äldre personer. Betydelsen av samverkan mellan olika professioner med avseende på nutrition i vård- och omsorgsarbetet lyfts på ett tydligt sätt. Geriatrisk nutrition riktar sig till studenter i utbildningsprogram inom vård- och omvårdnad, arbets- och fysioterapi, logopedi, gerodonti, geriatrik samt nutrition. Den är också användbar för personer som är yrkesverksamma inom vård och omsorg av äldre.

Stäng
Information

Illustratör:

Lena Lyons
Jeanette Engqvist
Martine Castoriano
Lena Eliasson

ISBN:

9789144186436

Utgivningsår:

2010

Revisionsår:

2024

Artikelnummer:

33212-SB03

Upplaga:

Tredje

Författare

 ;